OZNANILA

  1. nedelja med letom – A

    Kristus Kralj vesoljstva

               22.11.2020

Godovi v tem tednu:

Ponedeljek: Klemen I., papež

Torek: Flora (Cvetka) in Marija, mučenki

Sreda: Katarina Aleksandrijska, devica, mučenka

Četrtek: Leonard Portomavriški, frančiškan, misijonar

Petek: Modest in Virgil, škofa, apostola Karantanije

Sobota: Jakob iz Marke, frančiškan, ljudski pridigar

Nedelja: Filemon, mučenec

Dragi farani! Vaša duhovnika upava, da ste zdravi in dobro. Hvala Bogu, midva sva zdrava. Razen vas, nič ne pogrešava. Vsak dan moliva za vas. Naj vas Bog blagoslovi in ohrani pri zdravju.

 

Danes praznujemo nedeljo Kristusa Kralja vesoljstva, ki je zadnja v tem cerkvenem letu. V naši cerkvi in pri vas doma se bomo Bogu srčno zahvalili za prejete duhovne darove, s kateri nas je Bog obdaril (če smo mu le-to dopustili) v preteklem letu: »Hvala večnemu Bogu, vse stvari ga zdaj molite! Stvarniku, dobrotniku, večno slavo zadonite! Zbori angelski pojo, hvali zemlja in nebo…. Hvalen troedini Bog, Oče, Sin in Duh presveti! Iz pregrehe vseh nadlog hotel si naš rod oteti, Jezus, naš Odrešenik, v smrti milostni sodnik.

 

Do preklica poteka verouk v vaši družini. Vas starše lepo prosim, da poskrbite, da se otroci vsak teden poglobijo v novo snov v učbeniku in naredijo domačo nalogo. Tisti starši, ki katehetu, še niste posredovali svojega e-mail naslova, vas prosimo, da to storite čimprej.

 

Na spletni strani župnije si poleg oznanil in mašnih namenov oglejte zelo zanimive in za vaše družine pomembne vsebine: a) video za otroke, b) tedenski program za družino; c) duhovne pobude, d) razlago nedeljske Božje Besede, o tednu Karitas, itd.

Prišla je nova številka družine, Ognjišča in Mavrice. Naročnike prosim, da verski tisk vzamete sproti; mlade pa prosim, da poskrbite, da  ga prejmejo vaši ostareli in bolniki. Na voljo je tudi Družinska pratika

Prihodnja nedelja je prva adventna nedelja. Na adventnem venčku bomo prižgali prvo svečko. Z adventom pričenjamo novo cerkveno leto. Beseda advent pomeni »pričakovanje« (Jezusovega rojstnega dne – božiča). Adventni čas nas vabi, da se duhovno pripravimo na Božič. Upamo, da bodo lahko člani ŽPS spletli velik adventni venec.

Prispeli so Adventni koledarji za otroke, z zgodbo za vsak dan in s šparovčkom »Otroci za otoke«. Otroci se učijo solidarnosti; od žepnine nekaj darujejo za lačne otroke. Šparovčke prinesete k otroški božični maši. Prosite Jezusa, da bomo lahko praznovali njegov rojstni dan – božič v naši cerkvi.

 

Prihodnja nedelja je tudi Nedelja Karitas. Ta pomembna dobrodelna ustanov Katoliške Cerkve letos praznuje 30-letnico delovanja. Vabljeni ste k ogledu koncerta »KLIC DOBROTE« na RV SLO ali Radiju Ognjišče v sredo 25.11. 2020 od 20.05 ure dalje. V času koncerta in ves mesec december bo Karitas zbiral sredstva za slovenske družine v stiski.