OZNANILA

  1. postna nedelja – B

25.2.2024

Godovi v tem tednu:

Ponedeljek:  Aleksander (ali Branko), škof

Torek: Gabrijel od Žalostne Matere Božje, redovnik

Sreda: Roman, opat

Četrtek: Antonija Firenška, tudi prestopni dan

Petek: Albin (ali Zorko), škof

Sobota: Neža (ali Agnes) klarisa

Nedelja: Kunigunda, kraljica

 

Nabirka današnje kvaterne nedelje je namenjena za bogoslovce Mariborske nadškofije.

Danes bo seja ŽPS ob 18. uri.

 V torek je  srečanje za svetopisemsko skupino ob 18. uri.

V četrtek vabljeni k molitvi za nove duhovne poklice ob 17.30 in k maši ob 18. uri.

 Petek je prvi v mesecu. Obiskala bova starejše in bolnike na domu. Vabljeni k udeležbi pri sveti maši ob 18. uri in k opravljenju prvih petkov in prvih sobot.

 Za čiščenje cerkve so na vrsti Verjane. Bog povrni skrbnim gospem.

Našim učencem veroučne šole želimo, da bi koristno in sproščeno preživeli zimske počitnice tako, da bodo našli čas za molitev, za druženje v družini in s prijatelji ter občudovanje božjega stvarstva na svežem zraku in soncu.

Naročniki vzemite novo številko Družine, Ognjišča in revijo »Najst«.

V 33 letu starosti je umrla +Tina Gosarič iz Nikove ul. 14 v Lenartu. Pogreb pokojne bo v torek, 27.2.2024; ob 14. uri pripeljejo žaro v cerkev, ob 15 uri bo maša zadušnica; sledi pokop na trojiškem pokopališču. Rajno priporočamo v molitev.

 

Postna akcija za osnovnošolce 2. in 3. triade »GRADIMO MOSTOVE«. Vsak bo prejel plakat na katerem je 6 povabil, katere predstavljajo številke na kocki. Vsaka te povabi k dobrim delom. Zvečer vržeš kocko. Število pik na kocki ti pove katero dobro delo uresniči naslednji dan. Če ti uspe, na plakatu pobarvaš opeko. Na plakatu so tudi KUER KODE, ki si jih s telefonom skeniraš in si ogledaš kratek posnetek znanih mladih osebnosti, ki te vabijo k dobrim delom v postnem čau. Postno geslo se glasi: TEKMUJ S SAMIM SEBOJ!