OZNANILA

  1. nedelja med letom – B

09.6.2024

Godovi v tem tednu:

Ponedeljek: Bogomilj Poljski, škof

Torek: Barnaba, apostol

Sreda: Adelajda, redovnica

Četrtek: Anton Padovanski, frančiškan, cerkveni učitelj

Petek: Valerij in Rufin, mučenca

Sobota: Vid, mučenec

Nedelja: Marija Terezija, redovnica

 

Današnja nabirka je solidarnostna za Nadškofijo Maribor.

 

Danes je procesija Sv. R.T. pred deseto mašo. Prihodnjo nedeljo bo procesija Sv.R.T pred osmo mašo v cerkvi, zaradi podelitve pohval mladim, ki zavzeto sodelujejo v naši župniji. Pel bo Župnijski otroški zbor Mlada srca. Po deseti maši, bo tudi blagoslov motoristov na trojiškem trgu.  Ob 19. uri pa bo zaključna seja ŽPS za pastoralno leto 2023/24. Dnevni red je pred pisarno. 

V četrtek bo g. dekan Marjan Rola vršil letno vizitacijo župnijskih knjig.

 

V tem tednu smo s sveto spovedjo in z razdelitvijo veroučnih spričeval končali veroučno leto 2023/24.  V nedeljo pa bo uradni zaključek veočnega leta pri osmi maši. Tisti učenci, ki so manjkali, naj čimprej vzamejo spričevala saj bo jeseni pogoj za vpis v višji razred veroučne šole, ocenjeno in podpisano spričevalo.   

Za čiščenje cerkve je na vrsti  Senarska. Bog povrni skrbnim gospem.

Starši prvoobhajancev vzemite fotografije od slovesnosti prvega svetega obhajila.

 

Animatorji že pripravljajo  program za Oratorij, ki bo potekal od 26. do 29. junija. Starše prosimo, da čimprej prijavijo svoje otroke. Prijavnice lahko dobite pred pisarno ali v elektronski obliki na spletni strani župnije.

Župnijske počitnice v Strunjanu bodo od 18. do 24. avgusta 2024 in sicer za tiste otroke in mladostnike, ki dejavno delujejo v naši župniji.

 

Umrl je Viktor Emeršič iz Cafove ulice 14. Pogreb pokojnega bo v ponedeljek, 10.6.29024. Ob 14. uri pripeljejo žaro v cerkev; ob 15. uri bo maša zadušnica, sledi pokop na trojiškem pokopališču. Rajnega priporočamo v molitev.