Svetovni dan molitve – 29. november 2020

 – by fani – Leave a Comment

S strani generalnega ministra Tiborja Kauserja smo dobili naslednje pismo:

Rim, 17. novembra 2020
praznik svete Elizabete Ogrske

vsem sestram in bratom Frančiškovega svetnega reda ter Frančiškovi mladini

Dragi moji sestre in bratje po vsem svetu!

Naj vam Gospod podeli svoj mir!

Že marca sem se obrnil na vas, ko smo morali spoznati, da bo svetovna pandemija močno vplivala na naša življenja in se bomo morali s soočiti z velikimi izzivi, morda večjimi kot kdaj koli prej. Naše življenje se je spreminjalo iz dneva v dan. Nismo vedeli veliko o tem, kaj lahko pričakujemo. Vedeli smo, da Bog človeštva ni kaznoval s pandemijo, ampak negotovost o tem, kakšna je Božja volja, je bila velika.

Vsekakor še vedno ni jasno glede končne rešitve te čudne situacije, ki jo moramo živeti, vemo pa, da nas Bog ne bo nikoli zapustil. Čeprav življenje ni enostavno, lahko čutimo Božjo ljubezen. Vemo, da čeprav ne moremo vedno uživati ​​v medsebojnih osebnih stikih, smo lahko vedno v osebnem stiku z Bogom. Molitev je postala bolj pomembna v našem življenju. Ravno zato vas vse v imenu predsedstva CIOFS spodbujam, da se pridružite dnevu molitve. To nas bo ponovno še  bolj približalo med seboj, potrdila pa se bo moč molitve in kontemplativni vidik našega življenja.

Za to napovedujem

svetovni dan molitve za Frančiškov svetni red in Frančiškovo mladino
v nedeljo, 29. novembra 2020,

ob  začetku prvega dne novega cerkvenega leta, to je na prvo adventno nedeljo in na praznik vseh svetnikov serafske družine, s prošnjo za posredovanje le-teh. Vabim sleherno sestro in brata OFS in FRAMA, da se tega dne pridruži molitvi serafskega rožnega venca (Frančiškove krone).

Molitveni dan se bo začel v soboto, 28. novembra, ob 18.00 po srednjeevropskem času, zaključil pa se bo v nedeljo, 29. novembra, ob 18.00 po srednjeevropskem času. Za nadaljnje podrobnosti in opomnike obiščite in sledite obvestilom na spletni in facebook strani CIOFS.

Ko lahko slišimo, se domneva, da bo svet v prihodnjih tednih dosegel vrhunec pandemije, vendar moramo biti še vedno potrpežljivi in ​​vztrajni. Kakorkoli, trenutek, ko se bomo lahko spet osebno srečali, se bliža iz dneva v dan, iz tedna v teden. Prosimo Gospodarja časa, da bi nam dal »pravo vero, trdno upanje in popolno ljubezen, razumnost in spoznanje«[1], da bi lahko živeli ta čas skladno z njegovo voljo.

Prosim vse, ki bodo to pismo prebrali, naj ga posredujejo naprej, da bodo tudi drugi sestre in bratje zvedeli o molitvenem dnevu in se molitvi lahko pridružili.

Prosim za priprošnjo našega serafskega očeta svetega Frančiška in vse svetnike Frančiškove družine ter vas iskreno pozdravljam,

vaš manjši brat
Tibor Kauser
generalni minister CIOFS

Kategorije: Novice

p. Bernard Goličnik

GSM 031-257-193