OZNANILA

  1. nedelja med letom (Slomškova) – C

22.9.2019

Godovi v tem tednu:

Ponedeljek: P. Pij, kapucin, spovednik

Torek: Anton Martin Slomšek, slov. praznik

Sreda: Sergij Radoneški, menih

Četrtek: Kozma in Damijan, muč

Petek: Vincencij Pavelski, duh, ustanov. lazaristov

Sobota: Venčeslav, muč

Nedelja: Mihael, Gabrijel, Rafael, nadangeli

Prišla je nova številka Družine, revija Brat Frančišek in Mavrica. Nekateri še niste vzeli Ognjišča in Mavrice.

 

Staršem osnovnošolcev priporočamo, da otrokom naročijo Mavrico, višjim razredom pa revijo »Najst«. Oboje bo v veliko pomoč pri krščanski vzgoji in oblikobvanju njih krščanske miselnosti. Za 6 številk revije Najst boste odšteili 27€, za letno naročnino Mavrice pa 39,90€. Naročnina bi lahko bila lepo darilo botrov svojim varovancem.

Osnovnošolce vabimo, da se prijavijo za Slomškovo bralno priznanje v pisarni ali pri katehetu. Slomškovo geslo pravi: »Beseda je naših misli obraz«. Prijavitelje bo spremljala Anja Vračič.

 

V sredo, 25. septembra ob 16. uri, bo sestanek za starše prvoobhajancev; ob 17 uri pa za starše birmancev. S sabo naj prinesejo šolski urnik svojega otroka. V tem tednu smo namreč že 4x popravljali veroučni urnik, pa še ni dokončen.

 

Za čiščenje cerkve je na vrsti Senarska. Bog povrni skrbnim gospem.

 

Prihodnjo nedeljo (29. septembra) bomo praznovali jesensko kvatrnico. Poleg romarjev bo v naši cerkvi dovolj prostora tudi za naše farane. Udeležba  domačih faranov je dejanski pokazatelj, kako uspešen je prenos vere iz generacije v generacijo. Pri zgodnji maši bo ljudsko petje, pri osmi maši bo pel Župnijski otroški zbor »Mlada srca«; pri deseti maši, ki jo bo daroval p. Marjan Čuden, provincial, pa Župnijski mešani zbor sv. Frančišek. Mašo oblikujejo člani ŽPS. Dogovorjeno je bilo, da bo slovesnost vodil Celjski škof Stanislav Lipšovšek, vednar se je oporavičil zaradi zdravstvenih razlogov.

 

Od 1. do 3. oktobra bo v Frančiškanskem samostanu v Ljubljani mednarodna znanstvena konferenca o dialogu med kristjani inmuslimani ob 800 letnici srečanja sv. Frančiška Asiškega s sultanom Al-Kamilom v Egiptu. V imenu naše province ga organizira p. Mari Osredkar. Sodelovalo bo več krščanskih in muslimanskih predavateljev. Več informacij lahko dobite v pisarni.

Poučevanje verouka je eno od temeljnih poslanstev Cerkve, saj je Jezus naročil apostolom: »Pojdite po vsem svetu, ozanjajte evangelij…« Apostol Pavel pa je zapisal: »Gorje mi, če evangelija ne bi oznanjal«. Anja Vračič je 10 let predano poučevala verouk v naši župniji. Pred kratkim pa je dobila službo, česar smo veseli hkrati pa tudi malo žalostni, ker ne bo več poučevala verouka. Iz srca se ji zahvaljujemo za poučevanje in pričevanje. Anja, veroučence ni samo poučevala o veri, temveč jim je tudi s svojim življenjem kazala, kako se vero živi.

Preberi zapisni ŽPS