O

OZNANILA

1.adventna nedelja – A

01.12.2019

Godovi v tem tednu:

Ponedeljek: Bibijana (Vivijana), muč

Torek: Frančišek Ksaver, duh

Sreda: Barbara, muč

Četrtek: Filip Rinaldi, duh

Petek: Nikolaj (Miklavž), šk

Sobota: Ambrož, šk, uč

Nedelja: Makarij, muč

DANAŠNJA NABIRKA JE NAMENJENA ZA SLOVENSKI KARITAS.

 Nabirka pretekle nedelje, za naše tri organiste, je znašala 541€. Bog povrni za vaše darove. Hvala tudi vsem, ki ste naju obdarili z različnimi stvarmi v preteklem mesecu.

Z današnjo nedeljo pričenjamo teden Karitas. Ta dobrodelna organizacija Katoliške cerkve stori veliko dobrega za ljudi v stiski tako v Sloveniji kot tudi drugod po svetu. Odzvala se je tudi ob nedavnem potresu v Albaniji. Obstaja in deluje  pa lahko zaradi vaše dobrodelnosti.

Bog povrni številni ekipi, ki je očistila in zložila deske in tramove in izdelovalcem velikega adventnega venca ter g. Stanku za adv. venec v cerkvi. Bog povrni tudi animatorjem za vodenje delavnice izdelave adv vencev.

Pri vseh mašah bomo danes blagoslovi adventnih vencev, ki vas bodo v vaših domovih spodbujali k duhovni pripravi na Božič. Blagoslov velikega adv. venca pa bo po osmi maši. Tako kot pretekla leta, so tudi danes pri nas skavti z adventnimi venci. Po osmi maši bodo birmanske skupine.

Popoldan ob 15. uri vabljeni v kulturni dom na prijateljsko srečanje ljudskih pevcev in godcev z naslovom »Pesem nas druži«

V četrtek bo Miklavž obiskal otroke ob 17. uri. Po programu bo nagovoril otroke in jih obdaroval. Večerne maše ne bo.

V petek bo obisk ostarelih in bolniklov na domu. Vabljeni k večerni maši ob 18. uri. Ob 18. uri bo tudi srečanje Frančiškovih otrok in mladine.

Za čiščenje cerkve je na vrsti Osek. Bog povrni skrbnim gospem.

Prispele so Mohorjeve knjige in Mohorjev koledar. Naročniki jih lahko vzamete v pisarni. Družinska pratika pa stane 6€.

Na 2. advetno nedeljo praznujemo praznik Brezmadežno spočetje Device Marije. Po maši bodo birmanske skupine.

V adventnem času bo šla na pot po župniji Marija Romarica. Ne bojte se je vzeti v svoj dom za en dan. Pri Bogu vam bo izprosila božji blagoslov, mir in slogo vaši družini. Prijavite se v pisarni.

Preberi zapisnik ŽPS.